Lee Mohd Ali

Menulis Ikut SUKA Hati

Nuff!

MEDSHOE for MEN

Assalamualaikum,Salam Sejahtera, ok kali nie ak nk cerita pasal kasut nihh,
pertama sekali ak mmg jenis memilih sgt kalo bab kasut tambah2 kasut kerja bukan apa kaki ak jenis LOW ARCH dan B Cut ( lebar depan ) biasany kasut yg banyak ciri2 nie dari jenis OBERMAIN tpi kalo nk beli tak banyak kedai ada dan harga mmg agak keras bg ak fikir byk kali jugak nk beli, sebelum nie mmg ak ada jugak beli kasut nie main kira catik smart terus beli tpi kesan lepas tu ak tak leh jln lama, tak leh berdiri lama,melecet,jari rasa sempit kira tak selesa la nk berjalan.
Biasanya ak kalo pakai satu2 kasut tu mmg lama bertahun2 walau dah lusuh yerla nk cari yg baru bukan senang lepas tu pulak kompem mahal..
Tapi kali nie ak tak risau dh ak dah jumpa yg murah berbaloi2 cuma cutting jer tak banyak mungkin akan datang harap dibanyakkan cutting untuk lelaki hehehehe, nak tau apa tu nie la yg ak nk cerita MEDSHOE mmg selesa pakai sejuk ringan sesuai untuk yg ada masalah kaki terutama kaki yg 
 LOW ARCH .
Ak pakai mmg lembut jer tapak kusyen dalam tu jd nk berjalan selesa, dia bukan kulit tau, dia fabrik yg sejuk dan ringan, lepas tu pulak dia tak berbau kalo kita pakai lama.
kalo korang berminat korang boleh tanya wife ak nie link blog dia : www.dyatie.com tapi dia bukan ajen MEDSHOE nie dia punya kawan ajen hehehehe.


Nie model yg ak punya beli dari kawan wife ak.




nie gambar kotak dia tengok dia ada penerangan kebaikan kasut nih.
paling banyak model untuk WANITA

Cara Pasang WATER FILTER PANASONIC TK-CS10

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Ok memandangkan ada yg bertanya mcm mna nak pasang WATER FILTER PANASONIC TK-CS10 tu ak buat tutorial kt bawah nie: 



1- Ak punya Tap Sink (kepala paip sink) ak tu beli kt DIY jer cantikkan mcm IKEA punya harga dia dlm RM50++ mcm tu la



2- Ukur dulu saiz muncung dia tu biasa boleh bukak korang pulas jer mcm pulas skru yg ak punya nie 2.1cm jadinya memang dah ngam dengan benda yg dpt sekali namany bypass selector tu yg warna putih seketul tu.


nie namanya bypass selector gunanya untuk memilih sama ada nk mengalirkan air yg ditapis atau tidak ditapis..biasanya ak guna air yg ditapis nie hanya untuk minum nk lg selamat masak dulu nk buat basuh2 ak pakai yg tak tapis jerr jimat..



3- Mula2 masuk kn dulu yg ring ak pegang kt atas tu lps tu baru pasang adaptor yg pulas2 jer mcm skru tu lps tu pastikan kedudukan dia mcm gambar bawah tu.



4- Tengok gambar atas tu lepas tu masukkan ring yg ats tu pasang kn pusing mcm skru dan pastikan jd mcm gambar bawah tu, lepas tu taraaaa siapppp..

kalo masih ragu2 korang leh bukak web panasonic terus ak bg link :

http://www.panasonic.com/my/consumer/kitchen-appliances/water-filtration/water-purifier/tk-cs10.html


Apa2 pun terima kasih korang semua yg sudi menjenguk page ak yg tak seberapa nih.