Lee Mohd Ali

Menulis Ikut SUKA Hati

Nuff!

PHILIPS

Assalamualaikum..Ok nie saja nk cerita benda alah nie dah bertahun kami nk beli tpi asyik bertangguh jer tpi akhirnya sebelum raya hari tu termakbul jugak kami beli yerla nk puasa senang nk sahur mkn roti bakar jer haahahaaa..nie kami beli dekat AEON jer harga RM111 tak silap aku.


Nie rupa dia cantik jer duduk atas rack tue mmg ngam hahaaa, dan ada penutup bg menjamin kebersihan dia.


ada beberapa function nk bakar mcm mna yg korang nak 


kenapa jugak kami pilih yg ini sebab dia ada tempat buang serdak2 roti yg jatuh tu jd bersih sikit tak der la nti cicak masuk tumpang makan sekali hahaha


Lagi satu sebelum ak terlupa mode Philips nie ada penutup atas dia dan ruang untuk saiz roti yg besar dari biasa.

HUAWEI P9 Lite

Assalamualaikum..ok kali nie ak nk cakap pasal HUAWEI P9 lite ak yg Dihadiahkan oleh Isteri Tercinta ak heee, sebenarnya ikutkan sekarang dah keluar HUAWEI P10,P10+,P10 lite kan maknany ak dh pakai lama dah P9 lite nie hehee sekarng baru nk cerita, Keseluruhan rekabentuk mmg cantik menarik, saiz yg tak besar tak kecik sangat kira nk guna satu tangan pun boleh hehehe, Kamera pun sangat puas hati tpi tak boleh banding la dengan dual kamera lica pada P9 & P9+ ak punya P9 Lite jer huuhuuu.
satu jer yg ak agak upset sikit berkenaan update software dia dengan teknologi dia, ini ak bandingkan dengan OPPO wife ak, mmg osem ambil kira zaman waktu dia baru2 keluar dulu la, OPPO ada touch 2 kali screen leh on, buat circle kt screen terus ke kamera dll, tpi P9 lite nie tak der huuuhuuu, tak tau la sekarang HUAWEI dah upgred.


tunjuk kotak je la yerr



mcm biasa bg model hp sekarang nie battery tak boleh bukak, walaupun nipis tpi agak berat, bg ak P9 lite nie ak pakai tak pernah la "hank" storage memory leh upgrade sampai 64GB