Jentera Berat

Assalamualaikum..ok kali nie aku nk kongsi dengan korang pasal pembinaan 
MINI STADIUM kt sekolah aku.
Projek nie dh lulus awal tahun nie jadi kontraktor dh mula hantar perkakasan pembinaan, yang aku tertarik ny kt satu jentera berat nie aku mmg kagum walaupun benda nie dh lama bagi org yang memang terlibat dalam pembinaan, aku baru tahu, tue yang jakun sekejap haahaa..
nama nya aku tak tahu tpi kegunaan ny untuk buat PILING kt kawasan yg padat dengan bangunan tinggi-tinggi,depa tak leh guna jentera yg ketuk2 yg biasa kite tengok tu sebab nti takut ada kesan kt bangunan sekeliling..aku tertarik masa jentera nie nk berjalan mcm robot.
aku ada ambil gambar dan video sekali haahaa..enjoy


nie masa nk turun dari treler "kaki dia jer dua treler"

depa ngah susun kaki jentera nie nak pasang

tara, dh siap pasang,nie tokey tue kata paling kecik 180tan, ada lg besar 1000tan 


Sorry video jentera nie bergerak/berjalan tak leh nk upload la bab file besar sgt nti aku edit bg kecik sikit saiz ny heehee maaf yerr..

Ok terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog yang tak seberapa nieh..
Jumpa lagi dalam entry yg baru nti..

Food Review

Assalamualaikum..Selamat sejahtera, kali nie entry aku pasal food rivew, ahad lepas aku berpeluang ikut wife aku yang dapat undangan buat food rivew kt selayang, RESTORAN MAHARAJA STEAMBOAT, kerja aku biasa lah T.A.G thukang ambil gambar untuk wife aku dalam masa yang sama dapat makan seamboat free haaha..kedai nie terletak di area selayang bersebelahan stadium selayang jer..
ok enjoy the pic..


Nie Hadapan Kedai 

Suasana dalam kedai

Memang ramai pelanggan

Aneka Pilihan Fish ball,

Aneka Mee & beehoon

Kids Corner

Sup Daging perhhhh




 Ada berpuluh pilihan fish ball n fish cake

Roti Bakar memang sedap

Perhh.Sup Perut

Aneka Seafood
 Ketam

Kepah

Sotong

Sotong lagi


 Lala

Nie tak igt apa nama ny

Ini isi ayam

Nie aku punya menu pagi tu hehee

Grill pun ada kt restoran nie

Isi Ikan

Nie Group wife aku

Freestyle satu

Sekali ada retis la pulak

Nie owner restoran maharaja steamboat nieh panggil PAK TAM

Kalo korang nk gi korang leh search alamat dia kt sini. Aku tak tahu apa alamat penuh Restoran tue.

Ok terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog yang tak seberapa nieh..
Jumpa lagi dalam entry yg baru nti..

Bisnes Card

Assalamualaikum..Selamat Sejahtera
Ok kali nie entry aku adalah berkenaan aku nk buat bisnes kad sendiri heehee..
penting ker kad bisnes ni!!!
Bagi aku la ia agak penting jugak sebab selalu aku ikut jadi "MAT Backup OP" nie bila kt
majlis tue biasanya DJ akan tanya OP dari mana sebab DJ nk Perkenalkan jugak OP kt tetamu majlis, mana tahu berminat nak ambil sebagai OP untuk depa ker anak2 mereka ker kn..nie pun salah satu cabang promosi untuk OP jugak kan.
Lagi kadang2 masa ambil gambar tue tetamu tanya, kira nak berkenalan la dengan kite jadi jangan sombong lepas ramah dengan potential client hulur jer Bisnes Kad korang, mana tahu kalo dia nk hubungi korang nanti kan. lg cantik kat kad tue ada alamat BLOG korang, FB, Instagram, jadi dia leh tengok terus hasil korang kt situ, tambah pulak sekarang jalur lebar dimana sahaja kan.
ok kt bawah nie ada Kad Bisnes yang aku reka sendiri saja suka2 nk try creat untuk diri sendiri.


Aku guna Adobe PS jer tak pandai guna Ai








Hasilnya tpi belum muktamad lg heehe.











Ok terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog yang tak seberapa nieh..
Jumpa lg dalam entry yg baru nti..

Jurugambar Perkahwinan

Assalamualaikum..Selamat sejahtera..
Ok kali nie aku nk cerita pasal jurugambar tak rasmi atau rasmi, aku mmg suka tangkap gambar nie semua aku cuba, jurugambar perkahwinan,sukan,landskep,jalanan,percutian semua redah jer "try n error" haahaa. aku banyak belajar dari sorang kawan aku nie dia mmg osem la kalo bab gambar majlis perkahwinan nie sekarang dia dh jd antara jurugambar yg dicari2 orang la sebab apa yg aku tengok hasil dia mmg dari dulu hingga sekarang banyak perubahan nti kalo korang nk kawin nk cari OP (Offical Photoghraper) aku boleh rekomenkan dia mmg puas hati hehee. Ok balik pada cerita aku kn aku nie mmg pada mula ny kurang keyakinan la nk jd OP bg mna2 majlis nie bukan apa, aku nie selalu fikir yg bukan2, mcm mna kalo nti ngah tangkap2 tetiba kamera rosak la,battery habis la,memory penuh la, Flash tak nyala la yg lagi teruk aku fikir takut time aku jd OP tetiba sakit perut haahaa, lepas tue tak dpt sampai kt majlis yg dh ditetapkan kira sesat lah,sangkut dlm jem la dan banyak la lagi benda2 yg tak sepatut ny aku fikir heehee teruk tak aku nie. sebab tue la wife aku selalu "angin" dgn aku yer la beli itu ini mahal lepas tue tak der pulangan kehh2 "sory yer syg". Tpi mulai dari tahun 2015 nie aku dh pasang azam utk lebih berani mencuba walau pun jd "MAT backup" kpd OP, aku akan cuba jadi OP rasmi yg aku sendiri buat semua kerja dari mula majlis hingga selesai "aminnnnn"
Harap tahun ini aku dimurahkan rezeki.



Nie Masa Kt Depan Hotel Sandakan Sabah

 Waktu Senja Kala 

 Aku Suka Moment Nihh.

Majlis Aqikah Anak Kawan Aku


 Majlis Perkahwinan Sepupu Aku



















Adik Sedara & Menantu Mereka heehe

Abang Pengantin Perempuan

Kakak Aku & Husbent

 Mak Adik Ayah Aku

Tuan Tanah Page Nie & Wife & Anak 

Aku Sekeluarga, Belah Pengantin Perempuan (SABAH)



Ok terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog yang tak seberapa nieh..
Jumpa lg dalam update yg baru nti..