TuliS Ikut SUKA Hati

Nuff!

Power Bank VIVIS..!!

Assalamualaikum..apa kabar korang semua.
Kali nie aku nak perkenalkan satu lagi barang kelengkapan aku, POWER BANK ya itu sudah semestinya wajib ada pada zaman sekarang nie, segala benda guna gadjet pintar dan tidak dapat dipisahkan segala gedjet tu berkait rapat dengan penggunaan BATTERY.
Hampir semua orang yang ada smartphone terutamanya mesti ada POWER BANK betul tak. Cuma yang aku punya nie macm biasa la aku dah pakai dari 2013 sampai sekarang, dah 2 tahun. 
Aku pakai dari jenis VIVIS 10000MAH jer first model memang fungi untuk charge gadjet jer, sekarang nie power bank macam-macam fungsi ada lampu suluh la,siap ada yang boleh jadi jumper untuk kereta yang batterynya dah "kong",
Serba sedikit pasal Power Bank aku nie :


-Beli dulu harga RM100 lebih, sekarang dah murah
-Kapasiti 10000MAH kecik jer sekarang dah ada yang 200000MAH besar tu.
-Yang ak punya BERAT sikit sekarang nipis dan ringan jer
Cuma yang aku punya nie alhamdullilah masih elok battery tak "kong" lg,

dah jatuh beberapa kali pun masih baik, cuma calar-calar manja jer la..








Ok la setakat nie dulu nanti aku update lagi entri yang baru..
Terima Kasih sudi mentelaah page yg tak seberapa nie..

No comments: