TuliS Ikut SUKA Hati

Nuff!

Baby Carrier ERGOBABY..!!

Semenjak anak kedua aku lahir nie aku dan isteri banyak buat kajian berkenaan baby carrier bukan apa masa anak sorang boleh la korang nk kawal, bila masuk dua nie terbatas sikit, jadi kami buat keputusan untuk beli baby carrier dari jenis ERGOBABY harga dalam RM399, mengikut review memang jenama ini yang disyorkan sebab rekaan terbaru yang direka dengan SSC (soft structured carrier) bukan jenama lain tak bagus cuma waktu aku  beli nie jenama nie tengah SALE haahahaa.
antara yang dalam short list aku : Ergobaby,Boba,Mothercare,Baby Bjorn,Stokke dan banyak la lagi.. tapi yang banyak kat pasaran malaysia nie Ergobaby dgn Boba.
Beza dua nie Ergo nie memang sejuk kain dia aku dah pegang rasa, 100% kapas dan boleh masuk mesin basuh cuma warna dia agak kelasik sikit la..
Boba pulak dia punya kain ada campuran linen sikit, kain agak panas sikit sesuai untuk negara 4 musim heehee, boba nie nie jujur memang trendy kaler dia siap ada macam-macam design, ada gambar burung,lukisan abstrak..
Sebenarnya harga dari dua jenama nie tak jauh sangat bezanya pun dalam RM4++ tpi nak dijadikan jodoh untuk anak aku jenis Ergo nie ada less pulak apa lagi sambar la terus..
bagi aku kalau diikutkan harga memang mahal la tapi macm biasalah sikap aku nie "alah membeli menang memakai" cuma ikat perut kejap la nk kumpul duit beli huuhuuhu..

Nie kotak dia,kecil dan simple


Nie bila first time bukak heehee..


Memang lembut sangat kain dia


Span shoulder tue pun lembut


Nie lock belakang


Nie la rupa dia dari depan


nie dari belakng



Tapi lepas beli memang puas hati la, aku syorkan kat korang memang berbaloi.

3 comments:

DYatie ABakar said...

Tak sabar nak tengok awak tambah lagi satu pouch bag. Haha.

hasya edat said...

wah...udah beli..kami ni br dok kumpul duit...maklumla...harga boleh tahan jugak kan...hihihi

Mohd Fadhlil said...

ouchh..tak per beli awal2 senang, kalo tangguh takut melepas