Laptop Isteri Aku!!

Haha..sebut pasl laptop aku nie tecnicion pun sampai sekarang tak pernah beli untuk diri sendiri, tpi untuk orang lain dah ramai aku jadi konsultan heehee, terutama untuk isteri aku sendiri masuk nie dah dua kali aku jadi konsultan untuk dia, yang pertama laptop nieh la FUJITSU ESPRIMO MOBILE (INTEL CENTRINO) je..tapi memang tahan brand nie serius, lappy nie dah pakai dari tahun 2009-2010 seingat aku sebab beli nie pun sebelum aku kahwin dengan dia heehee, nie pun satu bibik percintaan kami mula-mula dulu. Aku tawarkan untuk jadi konsultan dia kehhh bijak tak aku.
Ok sebelum aku beli macam biasala aku nie suka buat kajian dulu lepas tue baru pilih mana yang sesuai, dari pengalaman aku jenama FUJITSU nie memang tahan lasak dan harga memang agak mahal dan tak banyak kedai yang ada jual jenama nie, sebab aku pernah setup satu laptop untuk Lefternan Kol.Tentera  darat nie depa pakai brand FUJTSU HEVRY DUTY untuk guna dekat tengah2 hutan macam korang tengok filem-filem perang tue, memang betul ada lappy yang tahan jatuh, kalis air , hight spect tpi nie kena special oder dari pengeluar la, macam untuk Kementerian Pertahanan heehee..
Berbalik pada lappy yang aku sarankan kat bakal isteri aku tuh sama la, Cuma tak setahan tentera punya la heehee, tapi setakat nie kami sekeluarga dah pakai hampir 5 tahun dan masih aku guna untuk update entry blog nihh heeheeh, walau tak selaju lappy zaman sekarang tpi alhamdullilah masih berfungsi seperti masa beli dulu, tak pernah overheating,auto shutdown , cuma format upgrade windows nie pernah la dari win XP kepada win 7 sekarang .


Nie la rupanya sangat oldscholl 


keypad dia tu dah clear nampak sangat rajin menaip


nie bekas pernah jatuh bukan sekali tpi banyak kali, tahankan.(GIGABYTE tu stiker jer)


Hanya guna Intel Centrino jer 


Nampak dah lusuh dah kulit dia heehee


Dan sekarang bila isteri aku dah beli lappy yang baru lappy nie jadi pc untuk kegunaan dirumah jer dan sudah pasti la aku jer yang guna heehee. Memang kalo korang nak beli lappy aku cadang kan brand nie la tapi mahal la sikit, semenjak aku duduk KL nie aku banyak jumpa kedai-kedai yang jual jenama nie dan design dia pun dah menarik tak macam zaman dulu heehee..



No comments: