TuliS Ikut SUKA Hati

Nuff!

Nasi Beriani Masjid An-Najihin.!!

Nasi beriani memang kegemaran aku kebelakangan nie tambah-tambah lauk kambing perhhh!!. Dekat Bandar seri permaisuri nie setiap jumaat ada makcik nie dia jual beriani dekat area tepi masjid nie,   asalnya aku memang tak makan kambing bukan aku ada penyakit ker apa tpi aku ada kisah sebaliknya waktu aku PLKN first bacth waktu mula-mula diperkenalkan aku posting dekat UITM shah alam, ada satu hari tu kantin UITM nie buat masak kurma kambing, tapi bau kambing tu semerbak satu dewan makan dengan daging tu pun bau,rasa yang kurang menyenangkan,kira dia tak pandai masak kambing la, start dari situ aku memang tak makan kambing bau sikit pun terus hilang selera,

Tapi sejak aku kahwin nie, aku cuba balik makan kambing nie bila ada kenduri-kendara yang tukang masaknya pandai masak jadi tekak aku dah mula boleh terima balik daging kambing nie heeheheheh.. balik pada cerita aku tue makcik nie jual beriani kat sini dengan harga RM10 lauk kambing, RM9 lauk ayam/lembu..


tu gerai kecik dia jer, korang boleh bungkus atau nak makan situ, semua dia sedia,air minum free sirap tau, air basuh tangan sekali sabun,meja kerusi payung,tisu semua ada korang beli duduk situ makan lepas tue terus masuk masjid abis cerita.


nie nasi aku BERIANI KAMBING RM10 jer memang puas hati kambing dia memang lembut, tak der bau heehee..aku kadang-kadang makan situ tak pun bungkus jer

No comments: