Floding Bike atau Mountain Bike..!!

Floding bike atau Mountain bike, aku sebenarnya memang dari dulu minat aktiviti luar nie, Cuma sekarang bila dah berkeluarga kurang la untuk aktiviti luar tapi masih simpan minat untuk berbasikal. Aku tak tau nak pilih yang mana sesuai sama ada basikal lipat atau basikal bukit heehee. Aku kena pilih yang sesuai untuk semua ciri : mudah simpan,ringan,penjagaan yang minimum,tahan lasak, sesuai dalam berbagai kegunaan, harga yang berpatutan/mampu milik kalo untuk sekadar hobi hujung minggu.


http://www.ternbicycles.com

http://www.lerun.com.my/
http://www.marinbikes.com/ww

Antara yang menarik minat aku :


Tern memang aku berkenan sangat sangat praktikal untuk dalam pekan tpi harga pengsan 




Lerun aku pernah pakai memang tahan basikal buatan malaysia nie, harga pun hampir pengsan jugak tpi tak memenuhi ciri yang aku nak susah nak simpan dah la aku duduk flat jer rumah kecik huuh.


MARIN jenama luar negara harga lebih kurang macam Lerun jugak, bentuk menarik tapi sama jugak susah nak sorok heehe..

gambar basikal semua tu aku ambil dari laman web mereka sendiri.

Sebenarnya banyak lagi jenama basikal nie kat pasaran malaysia. Jenama lain-lain tu HANTARAN dia memang keras la. antaranya GIANT,POLYGON,SPECIALIZED,SCOTT, dan lain-lain..
Sekarang nie KEDAI BASIKAL RODALINK ( http://store.rodalink.com.my/ ) tengah buat promotion korang boleh beli on9 atau pergi terus ke cawangan dia.



No comments: