Water Purifier PANASONIC TK-CS10

Waktu aku tengah sibuk survey washing maching aku terpandang dan terpikir penapis air, dalam fikiran aku bagus jugak benda nie maklum lah sekarang nie kite tak boleh yakin sangat dengan air bersih yang keluar dari paip kite tambah-tambah aku yang duduk flat ni, bukan kite tahu tangki takungan tue macam mana keadaan dia.


Water Purifier PANASONIC TK-CS10, nie rupa dia, set dalam kotak semua ada hanya D.I.Y jer senang pasang dia ada bagi manual sekali

Benda nie memang aku dah rancang nak beli dari dulu tpi harga agak mahal dan aku asyik berkira-kira nak beli yang macam mana jadi dalam masa aku mencari mesin basuh tue aku merisik la sekali penapis air nie.. aku buat keputusan untuk ambil jenis panasonic sebab harga tak mahal, senang dapat spare part, filter dia tahan lama dan ada dijual dimana-mana,senang pasang tak menggunakan eletrik, jujur aku memang tak mampu nak pakai jenis yang mahal macam COWAY yang berharga beribu tue sama la panasonic pun ada jugak yang mahal air boleh terus minum tak payah masak, yang macam aku nie untuk keselamatan kena masak la jugak tapi dia dah tapis 3 benda , Red Rust, Molds,Sediment (coloring,odors,taste). korang boleh tengok lebih lanjut kat web dia nih http://www.panasonic.com/my/consumer/kitchen-appliances/water-filtration/water-purifier/tk-cs10.html


2 comments:

Taufik said...

Assalamualaikum bang,

Saya pun ada beli benda ni tapi tak pasang2 lagi. Tak boleh buat. Dah baca dia punya instruction tapi tak boleh faham. Boleh kongsi sket bang cara nak pasangnya.

Taufik

ni email saya

taufik@rwo.com.my

shamfulzamri AF said...

dah pasang ke belum? mr.taufik