TuliS Ikut SUKA Hati

Nuff!

YONGNUO-YN560

Ok sekarang aku ada ahli keluarga baru dalam dunia photoghrapher aku. Welcome to my family YONGNUO YN560 Flash Speedlite, aku beli dekat dalam group fb "DSLR SHOP 1 MALAYSIA" harga sangat berpatutan sebab flash nie aku nak buat backup untuk kerja aku senang kalo ada flash lebih dari dua nie, condition sangat memuaskan hati sehingga membuatkan sahabat aku mencemburuinya 9.5/10 set lengkap walaupun secondhand.


korang nilaikan sendiri memang puas hati.


Satu aku nak kongsi ilmu jurugambar tak seberapa macam aku nie, adalah satu kelebihan untuk korang ada flash/speedlite lebih dari satu, memory kad yang lebih, jenama tak kisah ikut kemampuan korang yang penting seni korang tu. bukan peralatan berjenama atau yang mahal.

Lepas tu tips nk beli apa-apa secara online nie korang kena hati-hati sekarang banyak dengar macam-macam scam kan, kalo aku memang buat perbandingan dulu, lepas tu kalo nilai bawah dari RM100 aku berani untuk diposkan tapi kalo lebih dari tu aku memang akan COD dengan penjual tu, tpi melainkan penjual tu memang dipercayai ramai boleh la kalo nk pos. sekian heehee

No comments: