Cara Pasang WATER FILTER PANASONIC TK-CS10

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Ok memandangkan ada yg bertanya mcm mna nak pasang WATER FILTER PANASONIC TK-CS10 tu ak buat tutorial kt bawah nie: 



1- Ak punya Tap Sink (kepala paip sink) ak tu beli kt DIY jer cantikkan mcm IKEA punya harga dia dlm RM50++ mcm tu la



2- Ukur dulu saiz muncung dia tu biasa boleh bukak korang pulas jer mcm pulas skru yg ak punya nie 2.1cm jadinya memang dah ngam dengan benda yg dpt sekali namany bypass selector tu yg warna putih seketul tu.


nie namanya bypass selector gunanya untuk memilih sama ada nk mengalirkan air yg ditapis atau tidak ditapis..biasanya ak guna air yg ditapis nie hanya untuk minum nk lg selamat masak dulu nk buat basuh2 ak pakai yg tak tapis jerr jimat..



3- Mula2 masuk kn dulu yg ring ak pegang kt atas tu lps tu baru pasang adaptor yg pulas2 jer mcm skru tu lps tu pastikan kedudukan dia mcm gambar bawah tu.



4- Tengok gambar atas tu lepas tu masukkan ring yg ats tu pasang kn pusing mcm skru dan pastikan jd mcm gambar bawah tu, lepas tu taraaaa siapppp..

kalo masih ragu2 korang leh bukak web panasonic terus ak bg link :

http://www.panasonic.com/my/consumer/kitchen-appliances/water-filtration/water-purifier/tk-cs10.html


Apa2 pun terima kasih korang semua yg sudi menjenguk page ak yg tak seberapa nih.

No comments: