TuliS Ikut SUKA Hati

Nuff!

HUAWEI P9 Lite

Assalamualaikum..ok kali nie ak nk cakap pasal HUAWEI P9 lite ak yg Dihadiahkan oleh Isteri Tercinta ak heee, sebenarnya ikutkan sekarang dah keluar HUAWEI P10,P10+,P10 lite kan maknany ak dh pakai lama dah P9 lite nie hehee sekarng baru nk cerita, Keseluruhan rekabentuk mmg cantik menarik, saiz yg tak besar tak kecik sangat kira nk guna satu tangan pun boleh hehehe, Kamera pun sangat puas hati tpi tak boleh banding la dengan dual kamera lica pada P9 & P9+ ak punya P9 Lite jer huuhuuu.
satu jer yg ak agak upset sikit berkenaan update software dia dengan teknologi dia, ini ak bandingkan dengan OPPO wife ak, mmg osem ambil kira zaman waktu dia baru2 keluar dulu la, OPPO ada touch 2 kali screen leh on, buat circle kt screen terus ke kamera dll, tpi P9 lite nie tak der huuuhuuu, tak tau la sekarang HUAWEI dah upgred.


tunjuk kotak je la yerr



mcm biasa bg model hp sekarang nie battery tak boleh bukak, walaupun nipis tpi agak berat, bg ak P9 lite nie ak pakai tak pernah la "hank" storage memory leh upgrade sampai 64GB


No comments: